Een middag "Nieuwe technologie" bij Deloitte

Deloitte 6 kleinOp woensdag 8 juni heeft de Vriendenstichting Day a Week School samen met Deloitte, een leerlingactiviteit georganiseerd over innovaties in de technologiesector.

Op het kantoor van Deloitte, “The Edge”, aan de Zuidas, waren ruim 160 DWS-leerling aanwezig, die een innoverende middag gepresenteerd kregen. Wassili Bertoen (partner Deloitte) en diens 10-jarige zoon Ties, hielden de openingspresentatie over de niet-te-stoppen ontwikkelingen op technologisch gebied en vooral de snelheid waarin deze technologieën elkaar opvolgen. Een terugblik op het verleden, het heden en de toekomstige ontwikkelingen kwamen aan bod.

Het gekozen thema werd gezien als een uitermate boeiend onderwerp, dat ook zeer aansluit bij de gedachten van Day a Week School waarin kinderen worden uitgedaagd. De kinderen waren dan ook zeer enthousiast, gezien het grote aantal vragen dat werd gesteld. Na de presentatie gingen de kinderen in groepen uiteen in verschillende workshops om kennis te maken met oa.

• hacken
  • virtual reality
  • augmented reality
  • robitica

Tegen 17 uur werd de middag afgesloten en gingen de kinderen moe maar voldaan weer naar huis. Wij willen namens de leerlingen en de Vriendenstichting en Day a Week School alle medewerkers van Deloitte heel erg bedanken voor het organiseren van deze middag en voor de geweldige begeleiding!

Door RTV-NH is een radio-opname gemaakt. Via onderstaande link kunt u het interview met Wasille en Ties Bertoen beluisteren (vanaf 13:43 uur): http://www.rtvnh.nl/gemist/radio/485/225914/-/2