Winnaars prijsvraag bekend!

In het uitdagende DWS-vakantieboek stond een te gekke prijsvraag: maak van een binnenspel een buitenspel! We hebben veel reacties gekregen en stonden perplex van de creativiteit van iedereen die heeft meegedaan. Uiteindelijk hebben we drie winnaars gekozen. Anna Mol die het buiten op de grond darten heeft uitgevonden. Jade Klunder die het spel Tiptoi uit de huiskamer heeft getrokken door een supertoffe buitenversie te bedenken en Cas Ouwehand die het bekende Puff nieuw leven in heeft geblazen door de straat als speelbord te gebruiken. Gefeliciteerd! Het vakantieboek van Young Scientist is onderweg naar jullie!

'De lessen van Day a Week School' nu verkrijgbaar!

Hoera! Deze week bestaan wij officieel 10 jaar! En dat vieren we met de uitgave van ons boek: 'De lessen van Day a Week School. Over het onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen.' Dit inspiratie- en doeboek is voor iedereen in het Primair Onderwijs die zich meer wil verdiepen in het onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen. Met de voorbeeldlessen kun je zelf aan de slag in de groep. Bekijk ons boek op: https://lnkd.in/ge3997

DWS verzorgt lessen online

In deze rare tijden zijn wij als Day a Week School ook gaan nadenken over hoe wij het onderwijs dat wij normaliter bieden, zoveel mogelijk kunnen voortzetten.

Deze week al zijn veel van onze leerkrachten begonnen met het bieden van ons DWS-onderwijs via het programma ‘Google Classroom’. Veel van onze leerlingen zijn daar al enthousiast mee aan de slag gegaan en het lijkt tot nu toe heel goed te werken!

Enkele van onze leerkrachten hebben iets meer tijd nodig om dit op te zetten, in verband met persoonlijke logistieke uitdagingen die het plotsklaps thuiswerken met zich meebrengt. Wij hebben goede hoop dat ook zij vanaf volgende week de DWS-lessen via Classroom zullen aanbieden.

De DWS-leerkrachten zullen (zoals gebruikelijk) een korte samenvatting/thuisvel versturen aan de ouders én aan de thuisleerkrachten van onze leerlingen. Op deze manier blijven zoveel mogelijk mensen op de hoogte van het DWS-onderwijs.

10-jarig jubileumfeest Amsterdam uitgesteld

10-jarig Lustrumfeest uitgesteld

Helaas hebben wij ons lustrumfeest van 15 april vanwege de Corona-situatie tot nader order moeten uitstellen. Zodra de nieuwe datum bekend is, komt deze hier direct te staan en zullen we de nieuwe uitnodigingen versturen.

Nieuwe DWS video op leraar24.nl

Vanaf vandaag, 2 juli 2019, staat er een geheel nieuwe DWS video online bij www.leraar24.nl. De video is opgenomen in een DWS-groep op locatie 'de Fontein' in Houten. U kunt de video hier bekijken.

Het ABC en de CED-groep rollen DWS samen verder uit

In de afgelopen periode hebben het ABC en de CED-groep onderzocht op welke fronten zij kunnen gaan samenwerken. Een van de resultaten hieruit is dat men heeft besloten samen op te trekken in het verder uitrollen van het Day a Week School onderwijsconcept over de rest van Nederland. Momenteel is DWS al te vinden in Amsterdam, Nieuwegein, Houten, Zeist, Haarlemmermeer, Zuid-Kennemerland en het Groene Hart. Daarnaast worden wij regelmatig benaderd door samenwerkingsverbanden en schoolbesturen die interesse hebben in het opzetten van dit onderwijsconcept in hun regio. Het ABC en de CED-groep zullen vanaf nu gezamenlijk optrekken in de verkennende gesprekken en de implementaties van nieuwe DWS-groepen in die regio's. Meer informatie over de samenwerking is te vinden op http://www.cedgroep.nl/sbo-en-swv-passend-onderwijs/swv-passend-onderwijs/hoogbegaafdheid.aspx

Interview met Jaap Verouden

Onlangs werd Jaap Verouden geïnterviewd door Vincent Everts, trendwatcher, tech-fanaat én trotse vader van een DWS-leerling. het volledige interview is hier te zien --> https://www.youtube.com/watch?v=Zr1m2PJztNQ&t=693s

Zomerfeest DWS-Amsterdam 2018

Op woensdag 4 juli hielden wij voor de achtste keer een zomerfeest om het schooljaar spetterend mee af te sluiten. Ook dit keer konden we terecht op een prachtige locatie, namelijk kerkcentrum 'De Nieuwe Stad' in Amsterdam Zuidoost. De leden van onze vriendenstichting hadden weer hard gewerkt om een mooi programma samen te stellen dat zowel leuk en feestelijk was, als aansloot bij de interesses van onze leerlingen. Het feest werd afgetrapt met een inspirerend verhaal van Rinze de Vries van www.plasticafvalschep.nl. Rinze liet daarbij zien wat hij heeft ontworpen om de problematiek rondom zwervend afval in rivieren aan te gaan. Hierna gingen de leerlingen nadenken over oplossingen voor grote stedenproblematiek. Met dank aan het AMS Institute en Designathon Works hebben we hen een aantal uitdagende opdrachten aangeboden waarbij zij uit drie thema's konden kiezen: 1. veilig wonen en spelen, 2. Natuur in de stad en 3. Extreem klimaat. De kinderen werkten samen in groepen van 10 en bouwden hun ideeën met Lego. Hierna sloten we de dag af met een heerlijke maaltijd. Ook dit jaar kijken we terug op een zeer geslaagd feest, waarmee we het schooljaar op passende wijze met elkaar hebben kunnen afsluiten. Wij bedanken iedereen die zich voor dit feest heeft ingespannen hartelijk!

zomerfeest DWS 2018 1K

Rinze de Vries k