Leerlingen

Home » Ons onderwijs » Leerlingen

Aanmelding

De aanmeldingen van onze leerlingen verlopen niet via de ouders, maar via de deelnemende scholen. Alleen leerlingen die op een deelnemende school zitten komen in aanmerking voor deelname aan DWS. Voor meer informatie over de identificatie- en selectieprocedure van de leerlingen, klik hier.

De leerlingen

Day a Week School blijft groeien! In vele regio’s gaan kinderen van deelnemende scholen wekelijks naar de Day a Week School. Leerlingen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar in de klas. Deze leeftijden variëren van 7 t/m 11 jaar. Ieder nieuw schooljaar wordt er in de groepen 5 opnieuw geïdentificeerd. Kinderen die in groep 8 zitten nemen deel tot aan de kerstvakantie. Na deze vakantie maken zij plaats voor de nieuwe leerlingen uit groep 5.

Iedere groep heeft zijn eigen Day a Week School leerkracht en krijgt één dag per week op een vaste locatie les. De betrokken leerkrachten en exacte locaties zijn te vinden op de regiopagina. Onze leerkrachten zijn speciaal getraind op het gebied van begeleiding van en onderwijs geven aan cognitief getalenteerde leerlingen in het basisonderwijs en zij hebben meerdere ntervisie- en netwerkoverleggen per jaar. Hiernaast worden zij begeleid door inhoudelijk specialisten van Het ABC.

Day a Week School is alleen toegankelijk voor leerlingen van deelnemende scholen. Wilt u weten welke scholen er per regio deelnemen? Kijk dan even op de aparte regiopagina.