Amstelwijs

Home » Regio’s » Amstelwijs

Deelnemend schoolbestuur

DWS coördinator

De DWS-coördinator en contactpersoon voor Amstelwijs is Floor de Jonge.

Floor de Jonge
Floor de Jonge

Locaties

DWS Amstelwijs vindt plaats op de volgende vier locaties in Amstelveen:

Leerkrachten

Karin Beljouw

Mijn naam is Karin van Beljouw en ik ben begin 2023 vol enthousiasme gestart bij DWS. Het is een aardige rit elke keer vanuit Almere, maar dat is het waard! De kinderen zijn met zo’n plezier aan het werk, de nieuwe vriendschappen die er ontstaan, de leergierigheid én frustratie bij wringmomenten, de trots als het dan gelukt is… En het is genieten om ook zelf uitgedaagd te worden en nieuwe dingen te leren; zowel door de vragen van de kinderen, als de projecten waaraan we werken. Naast de DWS-groepen in Castricum en Amstelveen, werk ik nog twee dagen op een openbare basisschool in Almere. Daar ben ik me in 2019 gaan specialiseren in hoogbegaafdheid en sindsdien verantwoordelijk voor het verrijkingsaanbod. Samen met vrienden heb ik ook een eigen bedrijf waar ik evenementen mee organiseer, zoals Wie Is De Mol-weekenden en teambuildingsdagen. Ook ben ik bijna wekelijks te vinden in de sauna als saunameester. Daarnaast houd ik van koken en houtbewerken, ga ik graag wandelen met onze hond, speel ik af en toe piano en luister ik in de auto zo veel mogelijk boeken. Kenmerkend voor mij als leerkracht is mijn enthousiasme, brede interesse en vrijeschool achtergrond. En volgens kinderen dat ik altijd op hakken loop: ‘we hoorden je al aankomen, juf!

Anna van Gestel

Mijn naam is Anna van Gestel. Ik wist al heel jong dat ik juf wilde worden, dus dat ik naar de PABO ging was snel besloten. In 1999 heb ik mijn Pabo-diploma behaald. Omdat ik toch wat meer uitdaging wilde ben ik daarna begonnen aan de studie Psychologie. Om deze opleiding te kunnen betalen ben ik invalwerk gaan doen in het basisonderwijs. Toen ik een vaste aanstelling kreeg aangeboden op een hele leuke school in Amsterdam waar ik als invaller werkte ben ik gestopt met de studie en fulltime gaan werken. Ik heb les gegeven aan verschillende groepen, de laatste jaren aan de kleuters. In 2017 ben ik begonnen met de ECHA opleiding, begin 2020 heb ik mijn Master behaald. Naast het lesgeven aan een DWS-groep op de Westwijzer geef ik ook les aan een DWS-groep in Amsterdam en heb ik mijn eigen buro voor coaching en begeleiding. Verder ben ik getrouwd en ook nog moeder van 3 hele leuke kinderen en we hebben een hele lieve kat; Tommie en een hele lieve hond; Cato.

Ytien de Jong

Nadat ik in 1996 de PABO heb afgerond, heb ik op verschillende basisscholen gewerkt. Voornamelijk in de bovenbouw. De uitdaging lag er voor mij in om lessen net éven anders te benaderen en te geven en te zorgen dat leerlingen daardoor zo optimaal mogelijk gemotiveerd werden. In 2016 begon ik met lesgeven in de plusklas van de basisschool waar ik toen werkte. Dit sloot prachtig aan op mijn ECHA-studie (voor specialist hoogbegaafdheid) die ik in Nijmegen volgde. Mijn enthousiasme over deze vorm van onderwijs, past goed bij mijn werk als leerkracht op de Day a Weekschool. Ik vind het erg leuk om lessen te bedenken die goed aansluiten om de vaardigheden, talenten en interesses van de kinderen. Na verloop van tijd ben ik meerdere dagen voor Day a Week School gaan werken; twee dagen in de week in Amsterdam en een dag in Amstelveen. Daarnaast werk ik als zzp’er voor het ABC en bij het samenwerkingsverband in Amsterdam. Kortom; diverse en mooie werkzaamheden die allemaal prachtig op elkaar aansluiten!

Mechteld Woutman

Na de studie Kunst- en Mediamanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht heb ik jaren voor diverse webdesign- en internetbedrijven gewerkt. Mettertijd groeide mijn interesse in het lesgeven en heb op een zeker moment gekozen voor het zij-instroom programma voor het primair onderwijs. Inmiddels ben ik sinds 2003 werkzaam als leerkracht in Amsterdam. Dat doe ik met ontzettend veel plezier en je kunt met recht stellen dat mijn werk mijn hobby is geworden. Middels diverse cursusssen heb ik mij verdiept in leerprocessen en kennisontwikkeling van kinderen. Momenteel doe ik naast mijn werk een master Onderwijswetenschappen waarbij mijn bijzondere aandacht uitgaat naar het onderricht en begeleiden van cognitief sterke leerlingen. Ik vind het daarom bijzonder leuk en erg leerzaam om voor een DWS klas te staan. Verder ben ik gek op m’n 2 dochters en mijn man. We houden van clichés als lezen, eten, reizen, theater, moderne kunst, muziek maar vooral heel veel van humor.