SWV IJmond

Home » Regio’s » SWV IJmond

Deelnemend SWV

DWS-coördinator en contactpersoon is Lonneke de Reus.

Lonneke de Reus

Locaties

Passend onderwijs IJmond heeft momenteel twee DWS-groepen. Deze groepen zijn gehuisvest op basisschool de Kustlijn en basisschool de Anjelier.

Leerkrachten

Richelle de Deugd

Mijn naam is Richelle de Deugd. Sinds de basisschool wilde ik al leerkracht worden. Ik vond het heerlijk om dingen uit te leggen en anderen aan het denken te zetten. Na mijn middelbare school ben ik echter toch naar de HTS gegaan, deed daar klinische chemie en biochemie, werd laborant. Maar ja, toen dat klaar was wilde ik toch nog steeds voor de klas staan, dus ben ik alsnog naar de PABO gegaan. Bij mijn start als leraar kon ik gelijk in Amsterdam beginnen met werken op een basisschool. Hier heb ik zo’n beetje voor alle groepen gestaan. En daarnaast heb ik diverse opleidingen gedaan, omdat er zoveel interessants is te leren altijd nog. Binnen de school waar ik werkte mocht ik het hoogbegaafdenbeleid opzetten en het techniekonderwijs een boost geven. Inmiddels sta ik niet meer voor de reguliere klas. Ik doe wel veel andere dingen die allen nog met het onderwijs te maken hebben, dit doe ik vanuit mijn eigen bedrijf, zie www.hobega.nl.
Zo geef ik trainingen op het gebied van hoogbegaafdheid. Werk ik als zzp-er voor het swvPPO-NK, hier zetten we de subsidie in die verkregen is op het gebied van hoogbegaafdheid. Plus geef ik workshops op scholen, aan leerkrachtenteams, met de Greenscreenbox.
En werk ik dus voor Day a Week School. Ik draai hier 2 groepen; één in Amsterdam en één in Castricum. Het leuke van DWS is dat je echt mét de kinderen aan het werk bent, dat je het samen doet en dat je alles wat mooi is aan het onderwijs hier kwijt kunt. Dat is super voor onze leerlingen, maar dus ook super voor mijzelf.

Kim Aalsma

Hallo, ik ben Kim Aalsma en de huidige leerkracht van Day a Week School de Anjelier in Beverwijk (IJmond Noord). Hiervoor ben ik jarenlang DWS leerkracht geweest in Amsterdam. Naast DWS-leerkracht, werk ik ook nog drie dagen op een school in Heemskerk en ben ik moeder van twee kinderen. Sinds januari 2013 ben ik al betrokken bij de Day a Week School. Ik had toen de eer om de allereerste Day a Week School-groep in Amsterdam Zuidoost te mogen openen. Vanaf het allereerste moment heb ik met veel plezier aan deze specifieke doelgroep lesgegeven. Echter, toen ik enkele jaren geleden van Duivendrecht naar Beverwijk verhuisde, besloot ik om van school en bestuur te wisselen en een school dichter in de buurt te zoeken. Maar wat bleek… Ik miste de DWS ontzettend! Ik besloot dan ook dat ik één keer in de week de rit naar Amsterdam wel kon maken, om toch les te kunnen geven aan deze fantastische groep kinderen. Toen ik hoorde dat er ook een DWS-groep zou gaan starten  in mijn eigen woonplaats, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek en besloot ik de overstap te wagen. Ik geniet van de vrijheid en flexibiliteit die ik krijg bij het samenstellen van het lesprogramma in samenwerking met een deskundig team. Ik houd ervan om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen door nieuwe uitdagingen aan te gaan en dat vuurtje hoop ik ook bij de kinderen aan te wakkeren. Als dat dan lukt, dan geeft dat wel een kick!

Scholen

Binnen Passend Onderwijs IJmond nemen de volgende scholen momenteel deel aan Day a Week School:

Regio IJmond Noord

De Kustlijn