SWV Zuid-Kennemerland

Home » Regio’s » SWV Zuid-Kennemerland

Deelnemend samenwerkingsverband

DWS-coördinatoren en contactpersonen zijn Sandra Schelfaut en Willeke Heijkoop

Sandra Schelfaut
Willeke Heijkoop

Locaties

De Day a Week School groepen van Zuid-Kennemerland vinden plaats op de volgende locaties:

Leerkrachten

Kyra van Ingen

“In Groningen heb ik Communicatie- en Informatiewetenschappen gestuurd aan de RuG, ook heb ik de PABO afgerond. Direct na mijn studie ben ik in Amsterdam gaan werken als marketing researcher. Superleuk, maar het onderwijs lonkte. Ik werd door een basisschool gevraagd om als leerkracht te komen werken en ik ben in het onderwijs gebleven. De (meer) begaafde leerling prikkelde mij vanaf het begin. Ik zag het als een uitdaging om deze leerlingen in de klas maximaal te motiveren. Ik ben mij gaan specialiseren in (meer) begaafde kinderen en heb de opleiding Talenbegeleider bij Novio gevolgd. Vervolgens ben ik gaan werken als plusklasbegeleider van twee scholen. Dat doe ik nu een aantal jaren met vol enthousiasme. Vorig jaar kwam ik in contact met DWS en mocht ik een groep kinderen gaan begeleiden. Hoe leuk en uitdagend is dat!”

Sharon Reinders Folmer

“Na het afronden van mijn studie rechten aan de Universiteit van Utrecht, ben ik bijna 10 jaar werkzaam geweest als advocaat. Hoewel enorm uitdagend en steeds weer anders, werd het na 10 jaar tijd voor verandering. Omdat ik het super leuk vind om kennis over te dragen en om met kinderen te werken, heb ik ervoor gekozen om de (versnelde) Pabo te gaan doen. Na mijn diploma te hebben behaald, ben ik direct als groepsleerkracht aan de slag gegaan. Tijdens mijn periode voor de groep, ben ik er steeds meer achter gekomen dat ik vooral in mijn element ben als ik samen met de kinderen afdwaal van het eigenlijke onderwerp. Als we van het ene in het andere onderwerp rollen als gevolg van vragen en overdenkingen van de kinderen zelf, voortgekomen vanuit hun intrinsieke motivatie meer te weten (te komen) over dat onderwerp. En dat is precies waar het bij Day a Week School om draait en waar ook ruimte voor is. Het enthousiasme van de kinderen als ze nét dat stapje verder moeten, ook al is dat soms best eng en uitdagend omdat ze dat nog niet vaak hebben hoeven doen, werkt aanstekelijk. Het is iedere keer weer een feestje.”

Sjoukje Hofland

“Nadat ik in 1995 de PABO heb afgerond, heb ik in verschillende groepen op basisscholen gewerkt. Ik heb de opleiding ‘speciaal onderwijs’ gedaan, maar er bleef altijd nog een deel van de klas over die meer nodig had. Ik heb altijd geprobeerd om het onderwijs zo in te richten dat alle leerlingen zo optimaal mogelijk gemotiveerd worden. Zo bleef ik zoeken naar een goede vorm van onderwijs voor de meer begaafde leerlingen. Een aantal jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar fulltime HB-onderwijs en heb ik de opleiding ‘Talentbegeleider’ bij Novilo afgerond. Als ouder maakte ik kennis met de Day a Weekschool, waar ik direct heel enthousiast over was. Mijn ervaring van het werken op een fulltime HB school, zet ik nu in bij DWS. Ik kan bij DWS met de kinderen los gaan om ze uit te dagen om te leren, ontdekken, verwonderen, maar vooral om te doen!

Monique Viëtor

Ik heb een ruime ervaring in het basisonderwijs en met name de laatste jaren kwam ik in aanraking met kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Via workshops die ik als leerkracht volgde, werd mijn interesse aangewakkerd. De grote behoefte aan autonomie die hoogbegaafden kinderen hebben, sprak mij aan en ik wilde deze behoefte graag invullen. Ik heb de opleiding Specialist hoogbegaafdheid afgerond en kon lessen gaan geven gericht op de behoefte van deze specifieke groep kinderen. Fantastisch is het om mee te maken dat kinderen aan kunnen gaan door het bedenken van gerichte lesstof. Om te horen wat er in hen leeft. Ik vind het een uitdaging om deze ene dag per week de dag te maken die het verschil maakt voor deze groep kinderen.

Scholen