SPCO Groene Hart

Home » Regio’s » Groene Hart

Deelnemend schoolbestuur

DWS coördinator

DWS-coördinator en contactpersoon is Marloes Wekking.

Marloes Wekking

Locaties

DWS SPCO Groene Hart heeft groepen op dinsdag en woensdag. De lessen vinden allemaal plaats op de Margrietschool in Woerden:

dinsdag: Einstein (Juf Janneke)

woensdag: Aristoteles (Juf Inge) en Descartes (Juf Janet)

donderdag: Spinoza (juf Marloes)

Leerkrachten

Marloes Wekking

Graag stel ik mij voor als DWS leerkracht binnen SPCO het Groene Hart. Al een leven lang speelt het onderwerp begaafdheidskenmerken een belangrijke rol in mijn leven: Als kind in een familielijn waarin het een rol speelde, als ouder van 2 zonen met begaafheidskenmerken, als professioneel musicus, waarbij ik meerdere kinderen met begaafdheidskenmerken mocht begeleiden, als leerkracht in het basisonderwijs en intussen als Post-HBO geregistreerd Specialist Begaafdheid.  Ik ben in die hoedanigheid werkzaam voor 2 stichtingen als DWS leerkracht waar ik 2 dagen in de praktijk vorm geef hoe begaafdheidsonderwijs eruit kan zien en daarin steeds beter probeer te worden. Daarnaast begeleid ik kinderen, ouders en scholen in het proces hoe we kinderen met begaafdheidskenmerken zo goed mogelijk kunnen begeleiden binnen een ecologisch systeem, om te proberen recht te doen aan hun onderwijskundige behoeften en gevoel van welbevinden. Soms is dat een complex en ingewikkeld vraagstuk, vaker blijkt dat met kleiner dan mogelijk gedachte interventies radartjes in beweging kunnen komen, die samen een vliegwiel op gang kunnen brengen; waardoor het kind kan ervaren dat talenten meer zichtbaar en beter tot zijn recht kunnen komen en mogelijke beperkingen kleiner worden.
Ik geloof dat er kansen liggen en nog veel meer mogelijk is voor kinderen met begaafdheidskenmerken in de klas, door een juiste ondersteuning van de leerkracht waar gewenst en nodig en een werkelijk gezamenlijk dragen van een visie op wat begaafdheid nou eigenlijk kan zijn.  Met overtuiging  werk ik daarin graag samen met scholen en leerkrachten, omdat ik geloof dat juist in die gezamenlijkheid iets blijvend ten goede kan veranderen.

Inge Spierenburg

Mijn naam is Inge Spierenburg en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Woerden. Na het behalen van mijn PABO diploma, ben ik aan het werk gegaan in het regulier basisonderwijs in mijn woonplaats. Ik heb daar de afgelopen jaren in met name de bovenbouw gewerkt. Omdat ik mijzelf verder wilde professionaliseren in het werken met kinderen die meer begeleiding in de groep nodig hadden, heb ik naast het werken voor de groep in 2011 de master Special Educational Needs afgerond.

In mijn werk geniet ik ervan dat ik een bijdrage kan leveren aan de groei en ontwikkeling van kinderen. Sinds begin 2018 doe ik dit niet alleen twee dagen in de week in de reguliere klas, maar ook op woensdag in de bovenschoolse plusgroep en nu dus bij Day a Week School. Op dit moment volg ik daarnaast de opleiding talentbegeleider basisonderwijs bij Novilo. Hiermee verdiep ik mij nog verder in het cognitief getalenteerde kind en hoop ik de kinderen in mijn klas nog beter te kunnen uitdagen en begeleiden.

Janneke van der Molen

Vanaf augustus 2020 ben ik betrokken bij DWS. Een uitdaging waar met veel plezier aan meewerk! Mijn naam is Janneke van der Molen. Ik startte als invaller bij Spco Groene Hart en rolde er al snel in bij DWS. Daarvoor heb ik ruim elf jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs. De ervaring die ik heb opgedaan in die periode kan ik goed inzetten bij het werk op DWS. De variatie aan lesaanbod en verschillende soorten leerlingen spreken me aan. Samen zoeken naar waar voor hen de uitdaging ligt en hiermee aan de slag gaan. Het is mooi dat ik een tijdje met hen mag optrekken en zie hen in die periode groeien in hun leerproces.

In mijn vrije tijd lees ik graag of loop ik een rondje hard. Ook houd ik van kamperen.

Janet de Glint

Ik ben Janet de Glint en woon samen met mijn vriendin al enkele jaren in Montfoort. Mijn carrière als leerkracht ben ik gestart in Harderwijk. Vervolgens heb ik de stap gemaakt om als schoolleider aan het werk te gaan. Na een periode waarin ik merkte dat deze job mij teveel energie kostte, heb ik besloten om weer les te gaan geven. Dat doe ik nu met veel plezier op de Margrietschool in Woerden en vervul ik tevens de functie van intern begeleider. Sinds 2020 ben ik betrokken bij DWS en geef ik les aan de groep Descartes. Daarnaast volg ik de studie Toegepaste Psychologie met specialisatie kinderpsychologie en ben bijna afgestudeerd. Naast mijn werk en studie ga ik graag op reis, hou van lekker koken en sta wekelijks op de tennisbaan.

Hierbij kunt u verlof aanvragen bij Day a Week School

"*" geeft vereiste velden aan

Naam leerling*
MM slash DD slash JJJJ
Toestemming*
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.