• banner1
  • banner2
  • banner3
  • banner4

Designathon op DWS

Onze groep op het Wespennest (Amsterdam Noord) is onlangs aan de slag gegaan met de Designathon van Emer Beamer.

Hier vindt u het uitgebreide verslag, geschreven door de leerlingen.

Amani designathon

 

 

De slaapkamer van van Gogh

In een van onze groepen op de Stern (leerkracht: Paulien Zuiderhoek) hebben we wekenlang aan het thema 'kunst' gewerkt. Een van de opdrachten was: Laat je inspireren door het schilderij 'de slaapkamer' van van Gogh uit 1888. De leerlingen hebben uiteindelijk allemaal iets anders gemaakt. Deze leerling heeft de slaapkamer van van Gogh gecombineerd met zijn eigen slaapkamer.

kamer van van Gogh

3D-printing

 IMG 0355 kleinIMG 0326 klein

In november is op de DWS groep op de Bijlmerhorst in Zuidoost een 3D print pilot gestart in samenwerking met ZB45. Het is de bedoeling dat de leerlingen in vier lessen het ontwerpproces doorlopen aan de hand van een ontwerpopdracht. Ze leren te werken met de programma’s 123D Design (3D tekening maken) en Cura (tekening omzetten naar bestand dat printer aanstuurt) en leren een Ultimaker (3D-printer) bedienen. De eerste lessen zijn zeer enthousiast ontvangen.

In het kader van deze pilot verzorgde ZB45 op woensdagmiddag 5 november een training voor alle DWS leerkrachten. Het doel van deze training is dat de leerkrachten inzicht krijgen in het 3D printproces en weten hoe ze de 3D printer kunnen inzetten op hun DWS groep.

Lees meer

Het ontwerpen van een campagne voor een kinderwindmolen

555975 340807812663720 736798603 n

488036 340807959330372 1377576625 nEnige tijd geleden heeft de groep van Fransca Hoetink (Theo Thijssenschool) een heel bijzondere lesactiviteit gevolgd. In opdracht van de gemeente Amsterdam hebben de kinderen, samen met het klimaatbureau van de gemeente, een campagne ontworpen. Zij zijn de gehele dag te gast geweest op de "gewoonboot"(zie http://www.gewoonboot.nl/ ). 's Morgens mochten de kinderen zelf kiezen waar ze over na wilden denken. Ze
hadden 3 keuzemogelijkheden: - Is er iets mis met de situatie zoals die is? Waarom andere energiebronnen? Waarom windenergie? Waarom met z'n allen?- Wat is het voordeel voor bedrijven als ze ons (de kinderen van Amsterdam) laten participeren? - Waarom zou een kind willen participeren in een windmolen?

Lees meer

Coen de Haan (Rabobank) bezoekt DWS

Coen de Haan 3Coen de Haan, relatiemanager Corporate Banking bij Rabobank Amsterdam, heeft een bezoek gebracht aan een van onze  DWS groepen om een les te geven over de bankwereld. 

Coen de Haan 4

Meer artikelen...